Hardeo Ramadhin: “CHS moet die opdracht uitvoeren en mag niet toetsen”

Lothar Boksteen, gewezen voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau, heeft onlangs aangegeven dat op den duur, als alle stappen zijn gevolgd, men niet anders zal kunnen dan de leden Diepakkumar Chitan en Raymond Sapoen terug te roepen. Uiteindelijk krijgt de PL een vonnis in handen, waarin ook de rechter zegt dat de terugroeping correct is geschied. Het vervolg zou bij het CHS moeten worden doorgetrokken, maar die koos precies de tegenovergestelde richting van de rechter. Het CHS is iets gaan doen dat het hoogst waarschijnlijk niet mocht doen: de wet toetsen.
Volgens politiek analist Hardeo Ramadhin maakt het CHS hierbij al dan niet bewust een grote fout. “CHS moet die opdracht uitvoeren en mag niet toetsen. Nu heeft het CHS geen poten meer om op te staan. Op basis van het vonnis heeft Somohardjo het CHS op de hoogte gesteld van de terugroeping, zodat de nieuwe mensen toegelaten kunnen worden. De meerderheid van de leden van het orgaan zegt nu dat de mannen nog deel uitmaken van de fractie van de PL. Ik woon niet op een andere planeet. Waarschijnlijk de leden van het CHS wel. Het is duidelijk bekendgemaakt dat de mannen een eigen fractie hebben gevormd in DNA. Dit is een papieren tijger. Men zegt allemaal A en als puntje bij paaltje komt zijn er vele oneerlijke mensen die rondlopen”, stelt Ramadhin.
CHS is volgens Ramadhin momenteel een politiek foefje aan het uitspelen. “Zij zijn zogenaamd bezig de zaak te traineren. Dit wordt gedirigeerd door het kabinet van de president. De leden van CHS zijn gewoon handlangers van de president. Waar zijn de grote moraalridders nu? De waarden en normen zijn vandaag de dag zodanig vervaagd, dat men schouderophalend gewoon aan dingen voorbij gaat”, aldus Ramadhin.

Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!