Stichting De Stem opent polikliniek te Boerbuiten

Stichting De Stem opent polikliniek te Boerbuiten (3)
Stichting De Stem opent polikliniek te Boerbuiten (1)
Stichting De Stem opent polikliniek te Boerbuiten (2)Na 7 jaren staat het gebouw voor de polikliniek te Boerbuiten er eindelijk. De middelen om dit te kunnen realiseren, zijn volgens directeur van Stichting De Stem, Carlo Lansdorf, uit diverse donaties alsook via de zorgverzekeraars verkregen. De stichting houdt zich voornamelijk bezig met sociaal werk dat te maken heeft met drugsverslaafden, ex-drugsverslaafden en ook risicogroepen begeleiden. Poli Rafa, zoals de poli genoemd wordt, kan gezien worden als een normale huisartsenpraktijk. Het beschikt over twee artsen. Het bijzondere is dat de kliniek naast het bieden van medischverpleegkundige zorg ook aan voorlichting doet en maatschappelijke begeleiding ter beschikking stelt. Voorheen waren de cliënten van de stichting voor het gedeelte van de medische begeleiding vaak aangewezen op artsen van de RGD en vrijwillige artsen. Het streven was altijd om over een eigen arts te beschikken, die betrokken was bij de problematiek van de verslaafde en verbonden met het totale behandelteam voor een betere kwaliteit van zorg. Er kunnen in totaal 43 man worden behandeld op de kliniek.
Lansdorf benadrukt dat de kliniek er is voor de totale gemeenschap. Het is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Vorig jaar heeft Stichting de Stem haar businessdepartement opgericht om ex-drugsverslaafden terug te brengen op de arbeidsmarkt. In deze commerciële unit is er daarom een bakkerij, een cateringbedrijf en een krant ondergebracht waar de mensen systematisch leren opnieuw competenties op te bouwen. Voor de begeleiding van hun cliënten vraagt de stichting een minimale bijdrage van de familie (SRD 350) en daarnaast komt het ministerie van Sociale Zaken in met een bijstand van SRD 325. Deze bijstand komt doorgaans met enkele maanden vertraging binnen. De stichting schiet in ernstige gevallen financieel voor wanneer de steun vanuit de familie komt weg te vallen. De afspraak wordt dan met de cliënt gemaakt dat na 3 maanden, als de cliënt weer begint te werken, hij begint met het terugbetalen van de schuld aan de stichting.

error: Kopiëren mag niet!