Parmessar houdt kaken stijf over tegenwerking bij EBS

Assembleelid Rabin Parmessar, die onlangs door president Desi Bouterse is aangewezen voor de post van algemeen directeur bij de NV Energie Bedrijven Suriname (NV), wil vooralsnog niet reageren over de tegenwerking van de werknemersorganisatie bij de EBS (Owos). De Owos stelt zich op het standpunt dat een algemene directeur uit het bedrijf afkomstig moet zijn. De bond onder leiding van Steve Geerlings houdt maandag een spoed algemene ledenvergadering (alv). “Over de EBS ga ik voorlopig niet praten. Ook niet over de acties van de bond”, stelt de politicus. Parmessar benadrukt dat het hem niet verstandig lijkt om voor zijn officiële aanstelling uitspraken te doen. Wanneer hij eenmaal daar is, zal hij zelf uitgebreid hierover praten. Binnen het energiebedrijf zijn er verschillende meningen over dit besluit van het staatshoofd. Een deel vindt dat Parmessar in staat is orde op zaken te stellen, terwijl anderen vinden dat Parmessar te veel tijd nodig zal hebben om zich in te werken in een technisch bedrijf als EBS. Bouterse stelde dat Parmessar bewezen heeft over voldoende managementkwaliteiten te beschikken om de job te klaren.
DNA-leden geven ondersteuning
Vanuit het parlement blijkt de NDP-topper wel wat ondersteuning te krijgen voor deze aanstelling. In de hoedanigheid van assembleelid heeft Parmessar diverse malen de corruptie binnen parastatale bedrijven geëntameerd. Over deze kwestie stond hij op één lijn met de oppositie, die ook van oordeel was dat er opgetreden moet worden tegen de corruptieve handelingen binnen de parastatale bedrijven. De kwestie binnen de EBS en Staatsolie was bij de eerste ronde van de begrotingsbehandeling wederom aan de orde gebracht door Parmessar. Hij hekelde het feit dat directieleden zelfs 26 maanden salaris ontvingen. Op de ledenvergadering zal de Owos maandag beslissen welk standpunt ingenomen zal worden. In elk geval wil de bond ook gekend worden bij de beslissing. Parmessar zegt dat hij op dit moment nog niet kan aangeven wanneer hij uit het parlement stapt. Dat zal volgens hem in de loop van de tijd worden beslist.
FR

error: Kopiëren mag niet!