Bondsvoorzitter EBS: “Men moet geschoolde mensen van EBS de gelegenheid geven om door te groeien”

De EBS werknemersorganisatie (Owos) houdt vandaag een algemene ledenvergadering (alv). Steve Geerlings, voorzitter van de bond, zegt dat deze alv is bedoeld om de benoeming van Rabin Parmessar als de nieuwe algemeen directeur van het bedrijf, te bespreken. Vanaf het aantreden van het nieuwe bestuur is erop aangedrongen dat de algemeen directeur van de EBS uit het bedrijf zelf moet komen. “De afgelopen jaren heeft de politiek dat bepaald. Wij als werknemers hebben gezien dat wij er niet beter van zijn geworden. De EBS-familie staat achter de bond”, zegt Geerlings. Ook is er een petitie rondgestuurd in het bedrijf, waaruit blijkt dat de EBS-werknemers graag Willy Duiker weer terug hebben als directeur. Volgens Geerlings is dit onderwerp nooit in bondsverband besproken. “Een groepje zegt dat wel, maar er is nog een politiezaak aanhangig tegen Duiker. Het is nog niet in een alv besproken”, stelt Geerlings. Volgens hem heeft de bond nooit gesproken over het terug willen hebben van Duiker als algemeen directeur.
Het terugkeren van Duiker zal volgens Geerlings ook geen onderwerp van bespreking zijn bij de alv van vandaag. De bond wacht het resultaat van het politieonderzoek af. Het duidelijke is dat de werknemers van het bedrijf, Parmessar niet lusten als de nieuwe algemeen directeur. “Het gaat niet om de persoon van Parmessar. Wij willen de geschoolde mensen van EBS de gelegenheid geven om door te groeien. Wij hebben genoeg academisch geschoolde mensen. Wanneer je in een bedrijf werkt, heb je hart voor het bedrijf. Wanneer je van buiten uit komt, heb je een heel andere denkwijze. De politiek komt om de 5 jaren met eigen mensen, eigen beleid en dat werkt heel frustrerend. Laten wij kijken hoe wij de komende 5 jaren met onze eigen mensen kunnen werken. Als het niet goed gaat, kan de politiek haar eigen mensen plaatsen. Dat was 20 jaren terug ook zo in het bedrijf. Er was toen genoeg rust. Wij willen die rust terug hebben”, legt Geerlings uit. Volgens Geerlings zijn er veel potentiele kandidaten in de eerste, tweede en de derde lijn van de EBS. ‘Een buitenstaander is dus niet nodig.’
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!