Spieken beloond

Eén van de twee cursisten van de inspecteursopleiding van het Korps Politie Suriname (KPS), die op 5 augustus in de vooravond tijdens het tentamen van het vak ‘Praktisch Politie Optreden’ op heterdaad werden betrapt op spieken is maandag 28 december bevorderd tot inspecteur van politie derde klasse. Het betreft in deze een bijzondere bevordering voor het feit dat hij zijn vijfjarige opleiding aan het conservatorium in drie jaren succesvol heeft afgerond. Nadat de bevordering van de onderinspecteur werd bekendgemaakt, merkte een politiefunctionaris op dat spieken wordt beloond. In het verleden heeft een soortgelijk geval zich voorgedaan op de Kaderopleiding. Die cursist werd per direct verwijderd van de opleiding. De politieleden vragen zich af waarom de leiding in dit geval geen maatregelen conform het Examenreglement heeft getroffen tegen de twee spiekers.
Op de bewuste avond werden in twee verschillende klassen onregelmatigheden geconstateerd. De onderinspecteur werd betrapt met een spiekblaadje. Na de ontdekking werd deze uit de klas gezet. Kort daarna werd in een ander lokaal een andere cursist, in deze een majoor van politie, betrapt met een spiekblaadje. Na de ontdekking heeft de cursist het papier in haar mond gestopt. De surveillant probeerde het stuk papier uit de mond van de cursist te halen. Hierbij werd zij bijna gebeten aan haar vingers. Uit het onderzoek blijkt dat beide spiekende cursisten rapport werd aangezegd. Tot nu toe zijn er geen maatregelen tegen de spiekende cursisten getroffen. Zij volgen normaal de lessen.

error: Kopiëren mag niet!