Bouterse: “We zijn allemaal in hetzelfde schip”

Bouterse GÇ¥We zijn allemaal in hetzelfde  schipGÇ¥“Niet omdat u geen kapitein bent van het schip zou u kunnen meewerken dat het schip zinkt, want we zijn allemaal in hetzelfde schip.” Dit zei president Desi Bouterse tijdens zijn laatste persconferentie in 2015. “Als het schip zinkt, zal dit gevolgen hebben voor ons allemaal, gelooft u me.” Bouterse gaf aan dat de nu 4 maanden oude regering een zeer moeilijke periode doormaakt. “Er is getracht binnen de mogelijkheden het financieel economisch beleid aan te passen om ruimte te creëren, omdat we weten dat tegen het eind van 2016 het tij zal keren.” Bouterse noemt daarbij enkele grote projecten die het land, naar zijn inzichten, weer op het stabiele spoor zullen helpen brengen. Hij kijkt onder andere naar de Staatsolieraffinaderij, die niet alleen besparingen aan deviezen maar ook deviezeninkomsten zal moeten opleveren voor het land. Ook rekent de president op creatie van werkgelegenheid en verwacht hij economisch voordeel uit de goudwinning uit de Merian goudmijn.
Daarnaast zal het diversificatieproces, waar nu beleidsmatig meer inhoud aan is gegeven, ertoe leiden dat er een omslag komt in de huidige eenzijdig gerichte economische ontwikkeling, die volgens hem moeilijk beheersbaar is. Bouterse is ervan overtuigd dat Suriname het toch vele malen beter doet dan andere landen in de wereld. Binnen de gegeven omstandigheden kunnen we het volgens hem in Suriname ‘redelijk in toom en op spoor’ houden. Hij noemt het herstel van de Surinaamse economie een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

error: Kopiëren mag niet!