Pinas: ‘Schrijnend tekort personeel KPA’

Pinas schrijnend tekort personeel KPA 1Er is in de afgelopen 4 jaren volgens de waarnemend directeur van het Korps Penitentiaire Ambtenaren, Paulus Pinas, een agressief wervingsbeleid gevoerd, waarbij het korps met meer dan 200 man versterkt is. Maar Pinas geeft aan dat er desondanks op de penitentiaire inrichtingen een schrijnend tekort aan personeel heerst. Op dit moment zijn er volgens hem 125 sollicitanten in de wachtkamer van wie de sollicitatieprocedure in de eerste helft van 2015 is afgerond. De vereiste bescheiden zijn ondertussen verzonden naar het ministerie van Binnenlandse Zaken om te vragen naar ontheffing van de geldende personeelsstop. “We hebben geen groen licht gehad om met de lichting te starten.” Op dit moment draait men volgens Pinas met iets meer dan 100 rekruten de opleiding.

error: Kopiëren mag niet!