Verkoop vuurwerk gestart

Vuurwerkverkopers mochten sinds gisteren hun verkoopvergunningen bij de desbetreffende districtscommissarissen afhalen. Hiermee krijgen zij toestemming om hun vuurwerk aan de man te brengen. De aanvragen van vergunningen zijn sinds november ingediend. De verkopers vragen zich waarom zij speciaal op de dag van start van verkoop hun vergunningen moeten afhalen, terwijl de aanvragen al ruim van tevoren worden ingediend. Dc Mike Nerkust van Paramaribo Zuid-West zegt dat de ratio achter deze regeling gezocht moet worden in het willen voorkomen dat mensen voor de vastgestelde dag van verkoop hun spullen aan de man brengen. Dat kan in beginsel ook in de vergunningsvoorwaarde worden opgenomen. Men zou als dat in de vergunningsvoorwaarden wordt opgenomen, verboden zijn om vuurwerk te verkopen voor de 27ste van december. Aan een overtreding van het verbod, wordt dan een gepaste sanctie gekoppeld. Deze discussie heeft volgens de dc geen zin.
“Men verkoopt, al weet men dat men het niet mag verkopen. En dan moet je achter de feiten aanhollen. Wij gaan geen onnodige discussie voeren. Dat ding is al bijna 4 jaren zo. De vergunning wordt verstrekt op de dag van verkoop en dan weten de mensen dat zij vanaf die dag mogen verkopen”, aldus Nerkust. Surinamers zullen rond de jaarwisseling bijna 25% minder vuurwerk afsteken dan bij de overgang van 2014 op 2015. Statistieken van de afdeling Invoer Uitvoer en Deviezencontrole (IUD) van het ministerie van Handel en Industrie tonen aan dat er dit jaar ‘slechts’ 59 containers met vuurwerk vanuit China zijn geïmporteerd. Vorig jaar waren het er nog 80 containers.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!