Drie ziekenhuizen verwelkomen 25 kerstbaby’s

Er zijn 25 kerstbaby’s geboren. Op 25 en 26 december zijn in de 3 ziekenhuizen 15 jongens en 10 meisjes geboren. In het ‘s Lands Hospitaal zijn op 25 december 3 jongens en 1 meisje geboren en op de tweede kerstdag zijn dat 2 jongens en 1 meisje. In totaal dus 5 jongens en 2 meisjes. De eerste baby is een jongen en die is geboren om 02.23 uur op 25 december en op 26 december is de eerste baby, ook een jongen, om 09.27 uur geboren, aldus een verpleegkundige op de verloskamer.
In het St. Vincentius Ziekenhuis zijn er 8 kinderen geboren, waaronder 2 meisjes en 5 jongens op 25 december en 1 jongen op 26 december. Het Diaconessenhuis heeft 10 baby’s genoteerd. Zowel op de eerste als de tweede kerstdag zijn er elk 3 meisjes en 2 jongens geboren. Tijdens de kerstdagen worden er meestal minder baby’s geboren, volgens een hoogleraar verloskunde van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Jan van Lith. Bevallingen op kerst zijn volgens van Lith dus heel bijzonder. “Dit komt vooral door praktische zaken”, laat Van Lith weten. Geplande bevallingen vinden bij voorkeur namelijk niet op feestdagen plaats. Ook is er tijdens de kerstdagen minder personeel aanwezig om bevallingen te begeleiden. Bovendien bevallen mensen zelf ook liever niet tijdens de feestdagen”, aldus de hoogleraar.

error: Kopiëren mag niet!