Maiden flight nieuwe Airbus SLM vlekkeloos verlopen

FRONT Maiden flight nieuwe Airbus SLM vlekkeloos verlopen. 1
FRONT insert Maiden flight nieuwe Airbus SLM vlekkeloos verlopen. 2Het nieuwste toestel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), de Airbus A340-313, is inmiddels gearriveerd in Suriname. De eerste commerciële vlucht met de PZ-TCR Airbus werd op zaterdag uitgevoerd. De 17 jaar oude Airbus A340-313 vertrok woensdag uit Tarbes Lourdes Pyrenees Airport in Frankrijk naar Amsterdam Schiphol. Van daaruit vertrok het toestel zaterdag en landde rond 21.00u voor het eerst op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Hiermede kan de SLM wederom met haar eigen toestel de Mid-Atlantische route onderhouden. De Airbus is iets later dan gepland opgeleverd en wordt rechtstreeks geleased van Airbus Financial Services. Sinds 30 november heeft de SLM de route Paramaribo-Amsterdam moeten onderhouden met gehuurde toestellen van het Portugese bedrijf HiFly. De naam van het toestel zal de komende week tijdens een officiële ceremonie worden onthuld. Dit toestel beschikt over 315 stoelen, waaronder 12 vernieuwde business class en 303 economy class stoelen. Deze Airbus heeft 2 stoelen minder dan Palulu. Schiphol zal als thuisbasis dienen voor dit toestel en het onderhoud zal worden uitgevoerd Lufthansa. De maiden flight werd opgeluisterd door het enkele malen rondcirkelen boven Paramaribo op een hoogte van 2000 Ft.

error: Kopiëren mag niet!