Groenewoud winnaar De Molen Viado Feti 2015

vlnr. Maya Matawlie (hoofd jury), Julio Bhikharie (directeur NV De Molen), mw. Groenewoud (winnares De Molen Viado Feti 2015), familielid mw. Groenewoud, Consuela Prade (MC)
vlnr. Maya Matawlie (hoofd jury), Julio Bhikharie (directeur NV De Molen), mw. Groenewoud (winnares De Molen
Viado Feti 2015), familielid mw. Groenewoud, Consuela Prade (MC)

viado2Bijna was ze te laat met inleveren geweest! Niet alleen was de belangstelling voor Christmas Wonderland op Heritage Utopia zo overweldigend dat de Anton Dragtenweg vier avonden filevorming kende en er voor de poort lange rijen stonden maar ook was de winnende viado van mw. Groenewoud zo groot dat het de nodige moeite kostte om de ‘koek’ naar binnen te brengen. Bijna twee meter lang en helemaal in de vorm van een roos, compleet met steel en bladeren! De jury had al de nodige even prachtige als smakelijke inzendingen ontvangen maar was van dit letterlijke klapstuk van De Molen Viado Feti toch wel bijzonder onder de indruk. De grote vraag was natuurlijk of de ‘Beauty Flower’ zoals de viado is genoemd, ook net zo lekker zou smaken als hij er uit zag. Uiteindelijk is de smaak hetgeen waar het om gaat.
Die smaak bleek net zo goed te zijn als dat de viado er uit zag en de jury was unaniem in haar oordeel dat de laatst
ingeleverde viado van woensdag 23 december ook meteen de winnende viado was. Mw. Groenewoud is geen onbekende in de viado wereld, ze bakt al jarenlang voor een eigen klantenkring en levert menig lekkernij voor feesten en partijen. “Ik kan oprecht zeggen dat ik al die jaren alleen met blom van De Molen werk, ik ga voor het Surinaams product!” zo liet de dolgelukkige winnares optekenen. “De roos is onlosmakelijk verbonden met de viado,” vertelt Julio Bhikharie, directeur van NV De Molen, “van origine worden er kleine viado in de vorm van roosjes gebakken die tegen elkaar aangelegd weer een grote roos, en dus viado, vormen. Mw. Groenewoud heeft deze historische symboliek op een originele manier in haar viado weer gegeven en dat is weer precies wat wij van De Molen met deze wedstrijd willen bereiken, behoud en vernieuwing van onze eigen Surinaamse keuken.”
Alan Tijseling van CESS (Culinary Events Sranan Style), de bedenker en organisator van De Molen Viado Feti 2015,
onderkent dat er wat problemen zijn geweest bij het inleveren van de inzendingen voor de competitie. “De ongekende belangstelling voor Christmas Wonderland en De Molen Viado Feti 2015 heeft zowel de mensen van Utopia als ons verrast. We weten dat er deelnemers zijn die daarom hun viado niet hebben ingeleverd. Uiteraard betreuren we dat en we zullen daar voor volgend jaar lering uit trekken. Misschien moet De Molen Viado Feti 2016 een op zich staande competitie worden, aan de andere kant heeft de sfeer en entourage van Christmas Wonderland ook zeker bijgedragen aan het succes van dit evenement. Wellicht moet er een speciale ingang en parkeerruimte voor de deelnemers komen. Feit is wel dat we het volgend jaar weer gaan doen! Het succes van dit jaar verplicht ons daar toe en het past volledig in de filosofie van NV De Molen en CESS om een duurzame factor in de ontwikkeling van het culinair-culturele erfgoed van Suriname te zijn.”

error: Kopiëren mag niet!