Slechts 6% personeelsbestand NH is hoog opgeleid

slechts6Slechts 6% van het totaal personeelsbestand van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) kan gerekend worden tot hoog opgeleid kader. Dit zei minister Regilio Dodson tijdens de begrotingsbehandelingen in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de bewindsman is het zorgelijk te noemen dat slechts 6% van het totale personeelsbestand hoog opgeleid is. Dit, terwijl 14% gerekend kan worden tot het middenkader en 80% gerekend kan gerekend worden tot laag opgeleiden. “U zal het met mij eens zijn dat dit dringend aandacht behoeft.” De minister benadrukte dat het ministerie enkele uitdagingen heeft, die zij gezien de krappe middelen via coöperatie bilaterale en multilaterale samenwerking met bevriende naties en donororganisaties zal realiseren. In dit kader denkt hij aan de versterking van het kader van het ministerie van NH.
FR

error: Kopiëren mag niet!