Voorlopig resultaat inzamelingsactie minder dan vorig jaar

De inzamelingsactie van Stichting Su Aid, die van 10 tot 21 december heeft plaatsgevonden, heeft als voorlopig bedrag ongeveer SRD 316.000 opgeleverd. De stichting had aangegeven dat zij, vooral met het oog op het verwezenlijken van enkele projecten, eigenlijk had gemikt op een bedrag van SRD 500.000. “Dit bedrag kan echter toch oplopen”, zegt Sidney Grunberg, één van de initiatiefnemers van de stichting, omdat de bedragen van Nickerie en Telesur nog binnen moeten komen. Ook moet er nog met de bank nagegaan worden hoeveel overmakingen er de afgelopen dagen zijn geweest. In de tweede week van januari zal het totale bedrag bekend zijn.
Giwani Zeggen, ook een initiatiefnemer, geeft aan toch tevreden te zijn met wat er tot nog toe is opgehaald en geteld. “Het zag er in het begin niet naar uit dat we SRD 300.000 zouden halen. Maar ik ben meer dan tevreden”, deelt hij mee. “De gedachte bestaat dat vanwege de economische situatie de grote bedrijven, die vorig jaar grote bedragen hebben gestort, van het jaar veel minder hebben gedoneerd. Echter hebben wel meer mensen gedoneerd. Het stemt goed dat Surinamers toch massaal hebben gereageerd.”
Op de laatste dag is ook de trekking verricht. De winnaar van de Toyota Raum 2007 is lotnummer 0105. Deze persoon heeft zich nog niet aangemeld. Hij of zij heeft ongeveer 90 dagen de tijd om zich bij de stichting aan te melden. De loting van de Toyota Raum is speciaal in elkaar gezet om mensen extra te motiveren een donatie te doen. Het inzamelingsgeld zal gebruikt worden voor projecten ten behoeve van Huize Betheljada, de Mr. Huber Stichting, het Blindencentrum, Stigesu en het Zuster Dankerscentrum in Nickerie. Met het voorlopige resultaat van SRD 316.000 kan er genoeg gedaan worden voor de 5 tehuizen, aldus Zeggen.
De Gi Wan Anu inzamelingscampagne van Stichting Su Aid is officieel achter de rug. De initiatiefnemers, Asgar Koster, Giwani Zeggen en Sidney Grunberg, zijn tevreden en dankbaar voor de bijdrage die een ieder in de gemeenschap heeft geleverd.

error: Kopiëren mag niet!