Euro 6 miljoen kostend ambassadegebouw Parijs standplaats voor 6 diplomaten

Het Euro 6 miljoen kostende ambassadegebouw in Frankrijk is nog steeds eigendom van Suriname. Het gebouw wordt momenteel door 6 diplomaten gebruikt. Dit zei minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken dinsdag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens Badrising zal in het kader van de evaluatie in het beleid met betrekking tot onze 3 diplomatieke missies in Europa nagegaan worden welke opties er bestaan om het gebouw beter te benutten. ‘In elk geval kan nu al worden aangegeven dat de economische waarde van dat gebouw enorm is gestegen vanaf de aankoop’, stelde de minister. De regering onder president Desi Bouterse is in de afgelopen jaren flink onder vuur genomen voor haar verspillend buitenlands beleid. Zo werd onder bewind van ex- minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken een bedrag van Euro 6 miljoen uitgegeven voor de aanschaf van een ambassadegebouw in Frankrijk.
De regering had op den duur ruim 5 miljoen Euro gestort voor de aankoop van het pand in Parijs aan de Rue Du Ranelagh 94. Daarnaast zou de eigenaar een rekening van ruim 400.000 Euro aan bijkomende kosten hebben gepresenteerd. De regering was het daar niet mee eens en draalde met de betaling van dit bedrag. Het opzetten van de ambassade ging gepaard met veel perikelen, variërend van aantijgingen over onbehoorlijk bestuur door de oppositie en mismanagement van staatsgelden, omdat het ambassadegebouw in Parijs voor een te hoog bedrag was aangeschaft. De ambassade heeft na de opening geruime tijd niet gefunctioneerd, omdat het pand, volgens verklaringen van Lackin, niet voldeed aan de eisen die door de Franse autoriteiten worden gesteld voor een ambassadepost.
FR

error: Kopiëren mag niet!