Terugroeping Sapoen en Chitan gisteren formeel betekend

De terugroeping van de overlopers van de PL, Raymond Sapoen en Diepak Chitan, is gisteren dinsdag 22 december door de partijraad betekend. Hiermee zijn deze overlopers formeel op de hoogte gebracht dat ze teruggeroepen zijn door de partijraad. Partijvoorzitter Paul Somohardjo praat in termen van opnieuw het besluit nemen door de partijraad dat de twee leden teruggeroepen zijn. Hierna zal het Centraal Hoofdstembureau aangeschreven worden. Somohardjo is benieuwd naar het argument dat het CHS deze keer zal aandragen om de terugroeping af te wimpelen. Zoals de partijvoorzitter het verwoordt, is ‘het advies van de rechter regel voor regel opgevolgd’.
Totale meerderheid was aanwezig
Tijdens de partijraadsvergadering op zondag 20 december was de totale meerderheid van de kernen aanwezig. Het hoofdbestuur telde 14 leden. Door deze 14 leden is aan de partijraad gevraagd het besluit te nemen voor het terugroepen van de twee leden. Honderd en één partijraadsleden hebben hun stem uitgebracht wat uitmondde in 100 voor en 1 tegen. De persoon die tegen heeft gestemd, beweerde na de stemming dat hij die handeling niet met opzet maar per ongeluk heeft verricht. De beelden van de partijraad zullen vanaf vandaag via 5 televisiestations uitgezonden worden. Somohardjo benadrukt dat hij niet het verwijt wil krijgen dat hij bezig is met een soloactie, maar dat hij transparantie voorop stelt.
Coupplegers niet aanwezig
Ondanks de verstuurde uitnodigingen waren de leden van de beweging, onder wie Sapoen, Chitan en de 7 andere bestuursleden, niet aanwezig zondag. Somohardjo zegt dat hij zijn wenkbrauwen niet fronst, gelet op het feit dat deze personen vanaf de eerste partijraad die is gehouden op 24 juni niet zijn verschenen. Ze hebben de reguliere partijvergaderingen van de PL ook niet bijgewoond. Geen van de leden is ooit in de buurt van het partijcentrum van de PL aan de Mangrovestraat te Beekhuizen gesignaleerd.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!