USD 290.000 nodig per dienstreis presidentiële delegatie

De dienstreis van een presidentiële delegatie kost het land een bedrag rondom USD 290.000. Voor een ministeriële vergadering liggen de kosten rondom de USD 10.000 en een technische vergadering rondom de USD 8.000. Dit zei minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken dinsdag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de bewindsvrouw zijn de kosten variabel en afhankelijk van de vergaderlocatie, samenstelling van de delegatie en de aard van de vergadering.
Het ondernemen van dienstreizen gebeurt uit hoofde van ons lidmaatschap van subregionale, regionale en internationale samenwerkingsverbanden zoals de VN en Caricom alsmede uit hoofde van bilaterale en multilaterale afspraken, zoals China, Indian, Unasur, Celac etc. en deelname aan specifieke thematische conferenties, die hoog op de internationale agenda staan. Volgens de minister worden deze dienstreizen noodzakelijk geacht voor de behartiging van onze politiekdiplomatieke, politiek strategische, sociaaleconomische alsmede onze nationale veiligheidsbelangen. “Het tot stand kunnen brengen van strategische allianties, het kunnen creëren van sterke diplomatieke netwerken en het kunnen uitdragen van de vele investerings- en handelsmogelijkheden van ons land op diverse fora, moeten ook gezien worden als resultaten van participatie in diverse vergaderingen. In het kader van bezuinigingen is opdracht gegeven om dienstreizen voor zowel de thuisdienst als de buitendienst te rationaliseren. Tegelijkertijd is het ministerie ook doende om ervoor zorg te dragen dat er een effectievere follow-up plaatsvindt van de uitgevoerde dienstreizen en met name van gemaakte afspraken”, aldus de minister.
FR

error: Kopiëren mag niet!