Militair aangehouden voor beroving

De korporaal M. en zijn comparant V.R. (22) zijn door de politie van Latour aangehouden ter zake diefstal door middel van geweld van een zaktelefoon. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat de korporaal M. samen met V.R. in een wagen reed. In de omgeving van de Latourweg boden zij een dame een lift aan. Het is niet bekend wat de heren met de dame in de wagen hebben besproken. Halverwege is de dame uitgestapt en zij liep verder. Een van de mannen uit de rijdende auto heeft toen haar mobiele telefoon, welke zij op dat moment in haar hand hield, weggerukt. Na de daad reden de mannen weg. De politie van Latour heeft op basis van de aangifte en de signalementen de verdachten opgespoord en aangehouden. Nadat het duidelijk was dat één van de verdachten een militair is, werd hij terstond overgedragen aan de militaire politie. De tweede persoon die in de auto zat, de 22-jarige V.R., is door de politie van Latour in verzekering gesteld. Beide verdachten zitten nu dus in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!