Ramadhin: “Opportunisme moet een keertje ophouden”

De rechter heeft de politieke partij Pertjaja Luhur erop gewezen dat de partij niet de juiste procedure heeft gevolgd bij het terugroepen van de twee partijleden/parlementariërs Raymond Sapoen en Deepakkumar Chitan. Politiek analist Hardeo Ramadhin is benieuwd te horen wat de rechter nu zal zeggen. “Het recht moet nu zegevieren. De Terugroepwet zal eindelijk geen dode letter meer zijn. Conform de statuten zijn de leden opgeroepen en aangeschreven. De mannen zijn nu conform de statuten teruggeroepen. Het was al die tijd een vrijspel met verschillende juridische steekspelletjes. Politiek heeft ook wat ethiek en moraal. Als men zou bedanken had men wat respect voor de mannen, maar zij blijven doordrammen met allerlei juridische steekspelletjes”, zegt Ramadhin.
Volgens Ramadhin zijn Surinamers geen Gandhi’s of Martin Luther Kings, maar wel beschaafde mensen. “Wat voor voorbeeld geven deze mensen onze jeugd hiermee? De twee grappenmakers waren voor de verkiezing grote PL’ers. Als zij de PL-voorman niet vertrouwden, moesten zij niet op die lijst voorkomen. Alles was koek en ei voor de verkiezingen en na de verkiezingen komt men met een vernieuwingsbeweging. Wat voor een mentaliteit is dat nu? Somohardjo heeft de jongens als politicus binnengehaald. Ze zouden niet veel voorstellen. Alle beetjes helpen en hij heeft Sapoen zelfs tot minister gemaakt. Sapoen kon niet deugen bij onderwijs en toch heeft Somohardjo hem verdedigd. Uiteindelijk belandde hij bij Handel en Industrie. Somohardjo zorgt er ten slotte zelfs voor dat Sapoen op de kiezerslijst komt te staan”, zegt Ramadhin. Het opportunisme van zulke politici zal volgens Ramadhin een keertje moeten ophouden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!