Minister Wolff: “OW heeft geen enkel project stopgezet”

Het ministerie van Openbare Werken heeft geen enkele van zijn projecten stopgezet. Het zijn de aannemers die zelf door achterstand in de uitbetaling en wijziging van de kostprijs de afronding getemporiseerd hebben in afwachting op de betalingen. Dit deelde minister Siegfried Wolff maandag mee tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). De bewindsman gaf aan dat hij een verzoek heeft gericht aan het ministerie van Financiën, zodat deze projecten gecontinueerd kunnen worden. Het gaat volgens hem merendeels om de dijkenbouw te Coronie en Commewijne. De uitvoering van de dijk in Coronie is op 90% en te Commewijne op 92%. Assembleelid Remy Tarnadi hekelt het feit dat de aannemer, die belast is met het onderhoud van de Oost-Westverbinding sinds augustus niet is uitbetaald. “Het is lastig om aan te horen dat bepaalde instanties gelden niet hebben overgemaakt, zodat aannemers niet kunnen worden uitbetaald. Is het een ministerieoverschrijdend probleem? Mi aksie yu. Pai den mang!”, aldus een zeer verhitte Tarnadi.
FR

error: Kopiëren mag niet!