150 woningen Weg naar Zee verplaatst naar Smalkalden Para

De 150 woningen die te Okdrodam op Weg naar Zee opgezet zouden worden, zijn verplaatst naar Smalkalden in het district Para. Dit deelde minister Siegfried Wolff van Openbare Werken maandag mee tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de bewindsman waren er knelpunten met het beschikbare terrein te Weg naar Zee. Het is VHP-parlementariër Mahinder Jogi die eerder opheldering over deze kwestie vroeg. Volgens hem heeft de regering in augustus 2014 via een onderhandse gunning dit US$ 4 miljoen kostend project gegund aan het aannemingsbedrijf Broad Homes Industrial International Co. Ltd. ‘Waarom had het toen zo een haast. Ik wil weten wat de vorderingen zijn in december 2015 van dit urgent project’, zei Jogi eerder. Wolff benadrukte dat binnen het contract reeds 4 woningen te Onverwacht zijn gebouwd. De bouw van de overige woningen zullen in het eerste kwartaal van 2016 plaatsvinden te Smalkalden. De minister benadrukte dat bij hem niets bekend is over onderhandse gunningen. Volgens Jogi is deze onderneming gevestigd aan de Copernicusstraat, hetzelfde adres als het kantoor van China Zhong Heng Tai Investment (Suriname) NV.
FR

error: Kopiëren mag niet!