Piloten Hi-Jet nog steeds niet terecht

Donovan van Embricqs en collega Ryatno Kertodikromo staan nog steeds op de lijst van vermisten. Het toestel van Hi-Jet met de piloot en de technicus wordt vanaf 23 mei vermist.
Het normaal op de conventionele manier zoeken is in ieder geval opgehouden. Dit deelt kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), mee. De zoektocht heeft geen positief resultaat opgeleverd.
NCCR startte de zoektocht op een conventionele manier. Er is op verschillende momenten hulp ingeroepen vanuit het buitenland. Dit op initiatief van zowel NCCR als de familie van de vermiste piloten. Die leverden ook geen gewenste resultaten op.
Gezien de conventionele manier van zoeken niet helpt, wordt er nu meer gebruik gemaakt van intelligence en technologie om sporen te traceren, waarmee men verder aan de slag kan gaan. Slijngaard is in ieder geval nog hoopvol ingestemd.
“Menselijkerwijs zou je kunnen zeggen dat je hoopt iets te vinden. Je weet niet zeker als de mensen nog in leven zijn, je weet het nooit. Sommige mensen zijn soms jaren vermist en worden toch ergens levend teruggevonden. We zeggen dus in ieder geval niet dat wij geen hoop meer hebben”, zegt Slijngaard. De overheid staat garant voor deze zoekactie. Ook de familie Van Embricqs heeft aangeboden zowel financieel als anderszins een bijdrage te willen leveren.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!