Tienermeisjes in Paramaribo worden uitgelokt naar cabarets

Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie sloeg vrijdag alarm rond de verdwijning van tienermeisjes in Paramaribo die volgens haar informatie uitgelokt worden naar de cabarets (pleziertenten) in de goudvelden. Het gaat om meisjes tussen de 14 en 16 jaar. “Het is trafficking in person vanuit Paramaribo naar de cabarets”, stelde de minister. Van Dijk-Silos benadrukte dat de tienermeisjes worden uitgelokt onder het mom van ‘Ik hou van je, ik vind je geweldig, kom laten wij uitgaan’ en worden zij naar de cabarets, de goudmijnen, gebracht. De minister benadrukte dat het om een nationaal probleem gaat dat een ieder moet bekijken. “Straks gaan ze me weer uitschelden, omdat het niet bestaat. Juspol is gek. Ik ga mensen geen knuppels geven om me te slaan. Ik ben geen masochist”, stelde zij verwijzend naar de kritiek bij haar aanpak tegen kindermisbruik. Assembleelid Diana Pokie gaf bij interruptie aan geen enkel keus te hebben dan de minister te ondersteunen in haar beleid. Zij kan zich niet voorstellen dat de districtscommissaris kritiek op dit punt heeft geleverd. “U moet op een dorp in Brownsweg met uw pilot beginnen. Daarom moeten wij met het traditioneel gezag samenwerken”, stelde Pokie. Marinues Bee en Ronnie Brunswijk ondersteunen de aanpak van de minister. NDP fractieleider André Misiekaba gaf aan dat hij deze kwestie eerder in andere hoedanigheid heeft gehoord. Hij denkt dat er kamerbreed draagvlak is voor deze aanpak.
FR

error: Kopiëren mag niet!