Politie maakt binnenkort gebruik van wielklemmen op foutgeparkeerde voertuigen

Politie maakt binnenkort gebruik van wielklemmen op    foutgeparkeerde voertuigenDe politie zal binnenkort gebruik kunnen maken van wielklemmen op voertuigen die fout worden geparkeerd. Dit deelde minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie mee tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens de bewindsvrouw wordt het tijd dat dit fenomeen optimaal haar intrede in de chaotische verkeerssituatie in het land haar intrede doet. Het gaat om een reeks van sancties, die volgens haar worden opgenomen. Het gaat om een nieuw administratief dwangmiddel. Ook zal er een verandering moeten komen bij het feit dat er geen vergoeding wordt geheven voor het verstrekken parkeervergunningen. “Het openbaar vervoer moet beter georganiseerd worden en zeker een systeem van betaald parkeren zal geïntroduceerd worden voor delen van het centrum van Paramaribo. De overheid zal een leidende rol hierin moeten vervullen”, aldus Van Dijk-Silos. De minister benadrukte dat het parkeerprobleem in de binnenstad van Paramaribo een structurele oplossing vereist. Zij vindt het echter raar dat dit punt onder haar ministerie valt, omdat het juist Openbare Werken is dat belast is met het inrichten en onderhouden van wegmeubilair op en langs voetpaden. Deze kwestie wordt binnenkort besproken binnen de Raad van Ministers (RvM). Mogelijk kan de bevoegdheid worden overgeheveld naar de districtscommissarissen.
Verkeersveiligheid vereist integrale aanpak
De aanpak van verkeersveiligheid vereist volgens Van Dijk-Silos een integrale benadering. De strafrechtelijke benadering is slechts het deel van het ministerie. “Er zullen meer departementen betrokken worden in het geheel. Met name Volksgezondheid loopt al jaren achter, omdat wij geen verkeersongevallenambulance hebben die ter plaatse de slachtoffers behandelt.’ Van Dijk-Silos hoopt dat het de minister van Volksgezondheid lukt om zo een ambulance in 2016 in te zetten. Minowc zal ook betrokken worden om kinderen aan te leren dat zij veilig in het verkeer moeten zijn. Ten aanzien van alcoholgebruik in het verkeer komt er meer voorlichting. Er worden hierbij ook meer alcoholblaasmeters aangeschaft. De bewindsvrouw gaf aan dat zij bericht heeft dat enkele snelheidsmeters niet meer functioneren. Zij is hard bezig de oorzaak hiervan te onderzoeken. De politie zal ook optreden tegen onbevoegde rijinstructeurs die actief zijn. De waarnemen korpschef, Agnes Daniel, heeft opdracht gehad om in 2016 een nieuwe opleiding van rijinstructeurs op te starten. Hierna zal dit regelmatig eenmaal per 2 jaar worden verzorgd. De opleiding wordt na 3 jaar gestart.
FR

error: Kopiëren mag niet!