Onderwijsinspecteur naar binnenland sturen kost Minowc SRD 25.000

Om een onderwijsinspecteur naar het binnenland te sturen, moet het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) al gauw een bedrag van SRD 25.000 neertellen. Dit zei Minowc-minister Robert Peneux vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). De bewindsman benadrukte dat het ministerie alleen voor bootvervoer naar de verschillende gebieden een bedrag van tussen de SRD 12.000 tot SRD 13.000 moet neertellen. Vandaar dat Minowc besloten heeft om onderwijsinspecteurs niet frequent naar het binnenland te sturen. Assembleelid Marinus Bee wilde naar aanleiding hiervan weten waarom er geen gebruik wordt gemaakt van de transportmiddelen van de ministeries van TCT en Sozavo voor de inspecteurs. Hierdoor hoeft men niets te betalen. De minister benadrukte dat Minowc het onderwijs in het binnenland wel hoog in het vaandel heeft en hard eraan werkt alle relevante instituten in orde te maken. Binnenkort wordt een inspecteur aangetrokken voor het kleuteronderwijs die in groepsverband naar het binnenland zal afreizen. Volgens hem is het moeilijk om onderwijsinspecteurs aan te trekken, vanwege de onaantrekkelijke lonen. ‘We hebben vanaf de tijd van ex-minister Raymond Sapoen sollicitaties geplaatst, maar niemand rent voor die functies. Vandaar dat het ministerie met een tekort te kampen heeft.” Peneux wil steun van Binnenlandse Zaken om de ambtelijke loonreeksen te corrigeren.
FR

error: Kopiëren mag niet!