Harde maatregelen tegen leerkrachten die schoolwerk verwaarlozen

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) kan geen beperkingen of verbod opleggen aan leerkrachten, die ervoor kiezen om na hun reguliere werktijd een bijbaantje te hebben. Indien ze hun taak op de scholen verzaken, zal het ministerie conform de Personeelswet moeten handelen. Dit zei Minowc-minister Robert Peneux vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Peneux reageerde op vragen die eerder door DOE-parlementariër Carl Breeveld waren gesteld. “Ik heb zelfs een leerkracht als ober in de avonduren gezien”, benadrukte Breeveld. Het feit dat zij met hun leerkrachtensalaris niet uitkomen is ook de reden dat er voor zo een optie wordt gekozen. Daarnaast ontstaat het probleem dat leerkrachten vaak oververmoeid op de scholen verschijnen, waardoor het onderwijsproces wordt verstoord. Breeveld kreeg bijval van Abop-parlementariër Diana Pokie die vond dat er serieus naar dit probleem moet worden gekeken.
FR

error: Kopiëren mag niet!