GPK Marowijne: “In de nachtelijke uren liever niet oversteken”

De gewestelijke politiecommandant van Marowijne, inspecteur George Randjitsing, adviseert de samenleving om in de nachtelijke uren liever niet over te steken van Albina naar Frans-Guyana of omgekeerd. Het is hem opgevallen dat de laatste vier maanden bijna alle overvallen in de nachtelijke uren op de rivier hebben plaatsgevonden. Hij haalde in dit verband een recent geval van maandag 14 december aan, waarbij een aantal rovers een groep Nederlandse toeristen ongeveer 100 meters verwijderd van de oever van de Franse kant heeft klemgevaren. De bootsman sprong in de rivier toen zijn vaartuig door de andere werd klemgevaren. De toeristen werden beroofd van alle waardevolle goederen die zij bij zich hadden. Een van hen heeft een barstwond opgelopen, omdat hij een slag met de kolf van het wapen aan zijn hoofd heeft moeten incasseren. De daders voeren weg en op een gegeven moment kwamen zij terug. Zij namen ook de handbagage en koffers van de toeristen mee. De toeristen bleven in de boot zonder bootsman. De politie van Albina die hierover werd gewaarschuwd, heeft actie ondernomen. De slachtoffers werden bij proces-verbaal gehoord. De criminelen hebben alles van de slachtoffers meegenomen. Ook hun schoeisel en jassen zijn meegenomen. De volgende dag kreeg de politie een melding dat iemand aan de Ephraimzegenweg kleren ten verkoop aanbood. De politie ging op de tip af en stelde een onderzoek in. Het resultaat wees uit dat de benadeelden de kleding positief hebben herkend. De GPK adviseert c.q. doet een beroep op de samenleving om in eigen belang liever niet in de nachtelijke uren met waardevolle bezittingen de oversteek te doen naar de Franse kant.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!