Nieuwe busvergunningen niet voor wijziging routebeschrijving

Nieuwe busvergunningen niet voor wijziging routebeschrijvingTotdat alle routebeschrijvingen van lijnbussen niet gewijzigd of geëvalueerd zijn, worden er geen nieuwe vergunningen verleend door het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Dit verklaarde TCT-minister Andoyo Rusland gisteren in de DNA tijdens de begrotingsbehandelingen. ‘De routes zijn geschreven in de jaren tig, maar deze kloppen voor bepaalde trajecten niet meer. Er komt dus een herbeschrijving van alle routes’, zegt de minister. ‘Dan pas gaan we kijken of er nieuwe vergunningen nodig zijn uit te geven.’
Op een vraag van DOE-lid Carl Breeveld of het waar is dat een bushouder die zijn vergunning pas in augustus 2015 heeft gehad, ook in aanmerking is gekomen voor subsidie, zegt minister Rusland dat hij deze zaak met de PLO checkt. ‘U begrijpt dat het een hele rompslomp is met de administratie van de lijnbussen voor de subsidie-uitkering. Maar deze zaak wordt gecheckt.’
Over het GPS-project dat voormalig vicepresident Robert Ameerali in 2010 wilde invoeren, kon Rusland niet veel zeggen. ‘Dit project komt nu over naar TCT. Dus ik kan geen uitspraken doen met betrekking tot de werking van dit systeem. Ik moet eerst overnemen en analyseren, daarna kan ik zeggen of het kan werken’, zei Rusland. Dit initiatief van Ameerali in 2010 is tot nu toe nooit in werking kunnen treden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!