Militairen twee weken langer op detachement wegens bezuiniging

Militairen van de landmacht van het Nationaal Leger moeten nu twee weken langer op detachement blijven, vanwege het feit dat er geen middelen zijn om troepen eerder naar de stad terug te brengen. Deze mededeling deed assembleelid Silvana Afonsoewa donderdag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). De parlementariër benadrukte dat troepen vroeger slechts twee weken wegbleven en nu door veranderde omstandigheden 30 dagen van hun gezin, huis en familie moeten wegblijven. Zij vroeg minister Ronni Benschop van Defensie om duidelijkheid in deze kwestie te brengen. “It is defence business! Daar zijn wij niet aan tijd gebonden”, stelde de bewindsman als reactie. Volgens Benschop wordt aan de hand van de omstandigheden bepaald of een bepaalde groep van het leger twee weken op een post moet blijven. “Als er veranderde omstandigheden in het land zijn, kan het zijn dat je langer blijft. It is defence business”, stelde de minister met klem. Benschop zei verder dat hij wel degelijk rekening houdt met de werkomstandigheden van legerpersoneel. Hij heeft daarom de zaken rond de nieuwe toelagen van het personeel bijna rond. “De mensen werken hard en verlaten hun gezin voor een langere tijd. Ik denk dat wij dit in het eerste kwartaal van 2016 al af hebben”, aldus de minister.
FR

error: Kopiëren mag niet!