NCCR van Defensie naar Bureau Nationale Veiligheid

Etnel mist rampenbestrijdingsbeleid in begroting DefensieAssembleelid Patricia Etnel mist het rampenbestrijdingsbeleid van het Nationaal Coordinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en het bedrag dat hiervoor moet worden vrij gemaakt in de begroting van het ministerie van Defensie. “De president heeft aangegeven dat het opvangen van klimaatsverandering een van de belangrijkste doelen is. Het rampenbestrijdingsbeleid is heel erg belangrijk voor ons land in het kader van de klimaataanpak. Het NCCR is nergens begroot en er is ook niet duidelijk aangegeven hoe wij zullen omgaan met het rampenbestrijdingsbeleid, omdat het NCCR een heel belangrijke rol vervult en heel minieme middelen heeft. Wat houdt het rampenbestrijdingsbeleid van Defensie in? Hoe wordt er integraal gewerkt met het ministerie van Volksgezondheid?”. Allemaal zaken die donderdag tijdens een interruptie aan minister Ronni Benschop van Defensie in De Nationale Assemblee (DNA) werden voorgelegd. De bewindsman gaf aan dat het NCCR geen deel meer uitmaakt van Defensie organisaties, omdat het NCCR al een tijdje ondergebracht is bij het Kabinet van de President onder het Bureau Nationale Veiligheid (BNV). Benschop benadrukte wel dat het NCCR gebruik maakt van de faciliteiten van het ministerie. Op een later moment zal hij meer informatie hierover verstrekken.
FR

error: Kopiëren mag niet!