Waidoe wil invoering doodstraf voor corruptie

waidoeAssembleelid William Waidoe wil ondersteuning van minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie om de doodstraf te herintroduceren voor gevallen van corruptie. “Laten wij vermoedens van corruptie amnestie verlenen. Laten wij de doodstraf invoeren bij corruptieve handelingen. Niemand is corrupt toch? Niemand maakt zich schuldig aan corruptie. Maar op de één of andere manier zijn de gevolgen immens. Generaties worden weggeveegd om een bestaan op te bouwen in ons land. De president zegt: laat de zucht ons niet leiden naar ons doel. Over wie heeft de president het?”, vroeg Waidoe. De politicus vindt het een ernstige zaak dat Suriname 40 jaar na haar staatkundige onafhankelijkheid van de koloniale uitbuiters is overgeschakeld naar Surinaamse uitbuiters. “Het is pijnlijk te constateren dat wij door eigen srananmans worden uitgebuit”, aldus Waidoe. De politicus benadrukte dat er sprake is van twee structuren binnen ons staatsbestel: de formele en informele uitvoering. “Er schiet altijd iets tekort bij de uitvoering. Miljoenen voor vooronderzoek treinproject, miljoenen voor Ethanolproject, schoolboeken in magazijnen. Al deze punten kwamen ook niet op begroting. De regering is de formele uitvoerder. Wie is dan informeel? Is het die onzichtbare stem of onzichtbare hand? Wanneer wordt die blinde muur weggehaald?”, aldus Waidoe. “Het volk moet volgens hem beschermd worden, omdat een ziek of dom volk een land niet tot ontwikkeling kan brengen.”
Volk gunt parlementariërs hoge schadeloosstelling niet
Volgens Waidoe is het vrijwel duidelijk dat de schadeloosstelling van parlementariërs niet door het volk wordt gegund. De SRD 12.500 die hij maandelijks op zijn bankrekening krijgt, lijkt hem meer een vloek dan zegen. Waidoe vindt dat het parlement beter moet werken om dit beeld weg te werken. De mens moet centraal staan. “Waarom krijgt de politiek steeds de schuld dat alles slecht gaat. Het volk leeft nog steeds in armoede. Ik zit 7 maanden in het parlement en probeer de taak van een parlementariër te snappen. Ik geef mijn partijvoorzitter nu gelijk. De politiek is niet de schuldige. Wij gebruiken de politiek op een manier waarop wij steeds proberen te verwijten waarom het nog steeds niet goed kan gaan”, aldus Waidoe. Volgens de parlementariër hebben politici ervoor gezorgd dat het land op dit punt is beland. Hij wil het ijs hiermee breken. “Gaan wij zo om met het volk? De NDP heeft historisch 26 zetels. Tel mij erbij 27 als het gaat om ons mooi land en belangrijke doelen. Steeds als het woord constructief wordt gebruikt, denkt men dat wij een zonde begaan. Wij moeten hier smeken om informatie van de regering te krijgen. Wij zijn het hoogste orgaan in de grondwet. Is het de rol van het parlement om de regering te smeken naar info?”, aldus de PL’er.
Kinderen worden als hypotheek voor schulden geplaatst
Volgens Waidoe levert het volk sinds jaar en dag in voor alles dat misgaat in het land. Het doet hem pijn wanneer belangrijke leningen door de regering voor consumptieve doeleinden worden gebruikt. Voor elke lening die het land aangaat, worden onze kinderen als hypotheek geplaatst. “We ontnemen de kansen van de jongelui die de toekomst van morgen moeten zijn”, aldus Waidoe.
Ambtenaren zijn hebi voor burgers en ondernemers
De parlementariër benadrukte dat de regering zoveel inspanningen pleegt om de lonen en salarissen van ambtenaren te garanderen. Echter hoort hij dagelijks het geklaag van burgers over het slechte werksysteem van overheidsambtenaren. “Ik krijg het beeld dat ambtenaren een ‘hebi’ zijn voor het land. Laat de mensen met een glimlach teruggaan”, aldus Waidoe.
Onze landgenoten pinaren op medisch vlak!
Volgens Waidoe is het volk aan het pinaren door mismanagement van velen. Hij vindt het erg dat ziekenhuizen niet eens over watten kan beschikken om patiënten te helpen. “Het is erg dat burgers maandelijks SRD 175 voor ziektekostenverzekering betalen, maar er steeds tekorten ontstaan. Het is een spel geworden. De verzekeringsmaatschappijen weigeren gelden te betalen, terwijl zij die gelden wel innen”, zei Waidoe.
Installatie op luchthaven voor groente- en fruitexporteur
Waidoe pleit ervoor dat de regering een installatie voor opslag op de luchthaven plaatst voor kleine groente- en fruitexporteurs. “De fruit- en groentetelers kampen met alle problemen op de luchthaven. Zo wordt de groentevrouw niet geplunderd door de douane. Kunnen wij geen eigen vrachtvliegtuig kopen voor hardwerkende ondernemers? De landbouwers moeten het nu doen zonder fondsen die binnen handbereik zijn. Het AKF is tegen 6% aanwezig, maar alleen grote bonzen komen in aanmerking. De kleine boer moet eigen bezittingen als onderpand bij de bank geven om zich en zijn gezin te redden. De boer wordt aan zijn lot overgelaten. Kunnen wij nog geld lenen of overgaan tot het drukken van geld? Is er wel geld?”, aldus Waidoe.
FR

error: Kopiëren mag niet!