Belfort wil zonnepanelen voor binnenland

Assembleelid Edward Belfort wil dat de regering voor eens en altijd een punt zet achter het elektriciteitsprobleem in het binnenland. Tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA) stelde de politicus de regering voor om liever zonnepanelen in het binnenland te introduceren. “De kustvlakte heeft licht, maar het binnenland zit in het donker. Steeds moet er brandstof gekocht worden, getransporteerd en als het al op de plaats van bestemming aankomt, moeten de mensen weer wachten op de volgende bezending. Steeds zijn deze mensen afhankelijk. Waarom niet eens zonnepanelen introduceren, waardoor de mensen geholpen kunnen worden”, stelde Belfort. De reactie van Belfort kwam gelijk na het betoog van Palu-parlementariër Anton Paal die pleitte voor een waterautoriteit.
Status dure zonne-energieparken?
NDP-parlementariër Stephen Tsang vond dat er ook extra aandacht gevestigd moet worden aan bijzondere en hernieuwbare energie. “Wij praten van de grootste investering in ons land van ’s werelds grootste energiebedrijf Skypower met een investering van USD 1.6 miljard waar er diverse zonne-energieparken zouden worden opgezet en een energielaboratorium voor de universiteit.” Volgens Tsang zou dit zelfs arbeidsplaatsen bieden voor circa 4.000 mensen. Eén van de projecten volgens Tsang met China is om een zonne-energiepark op te zetten om het binnenland te voorzien van energie. Ook dit project heeft volgens de NDP’er geen voortgang gehad. Hij zou graag van minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen willen weten wat de status is van deze projecten.
FR

error: Kopiëren mag niet!