Hervatting raffinaderij-operaties Staatsolie

StaatsolieDe werkzaamheden om de productie in de Staatsolie raffinaderij te hervatten zijn in volle gang. Volgens planning zal de premium diesel begin volgende week op specificatie zijn en de premium gasoline tegen eind volgende week.
De raffinaderij is sedert zondag 13 december door een geïsoleerde brand bij een flens van een pijpleiding naar de vacuüm destillatie-unit (VDU) uit productie. De brand kon door kordaat optreden van de dienstdoende operators – die hiervoor zijn getraind – onder controle worden gehouden. Conform procedure werd het Korps Brandweer Suriname (KBS) gelijk op de hoogte gesteld van de brand. De brandweer was binnen zes minuten ter plaatse met de eerste wagen en kort daarna arriveerden nog drie bluswagens, twee wateropslagtanks en een boosterpomp. Met gezamenlijke inspanning is de brand uiteindelijk geblust. Hierna is er nog voor enkele uren afgekoeld.
Een team van Staatsolie en Saipem is direct gestart met het onderzoek naar de oorzaak van de brand. Tegelijk zijn er voorbereidingen getroffen voor het uitvoeren van inspectie en reparatie van de pijpleiding zodra de omstandigheden dat zouden toelaten.
De inspectie en reparatie van de pijpleiding zijn op maandagavond gestart en dinsdagnacht afgerond. Tegelijk zijn er inspecties uitgevoerd op nabij liggende equipment. Daarna is de procedure opgestart voor het wederom in bedrijf stellen van de raffinaderij.

error: Kopiëren mag niet!