Jogi wil duidelijkheid over ‘rare zaken’ binnen gevangenissen

Assembleelid Mahinder Jogi vroeg maandag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA) aandacht over de ‘rare zaken’ die zich haast dagelijks binnen de verschillende gevangenissen afspelen. ‘Haast elke dag is er informatie over zaken die in onze gevangenissen plaatsvinden. Dan worden simkaarten en mobiele telefoons onderschept. Dan vindt men marihuana en cocaïne in de cellen. Recent is er nog een arrestant ontvlucht, terwijl de persoon in gesprek was met zijn advocaat. Wat gebeurt er precies in de gevangenissen? Hoe competent zijn de mensen die de leiding hebben in de gevangenissen’, stelde de politicus. De parlementariër vraagt zich af hoe ondanks de zware beveiliging dit soort zaken zich dagelijks nog afspelen. ‘Ik zou graag willen dat de leidinggevenden tegen deze zaken optreden. Of wacht men totdat men handgranaten, mitrailleur en uzi’s in de gevangenissen vindt? Wacht men dat er een gevangenisopstand uitbreekt?’ De VHP’er kreeg bijval van vicevoorzitter Melvin Bouva, die op dat moment de voorzittershamer hanteerde. Volgens Bouva gaat het hier om een serieuze zaak, waarbij de veiligheid van burgers wordt aangetast. Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie is nog niet aan het woord geweest om in te gaan op deze vragen.
FR

error: Kopiëren mag niet!