Stoffelijke resten kapitein Api na 2 maanden geborgen uit gezonken boot

Vermoedelijk zijn de stoffelijke resten van de 34-jarige kapitein Vivian Api, op zondag 13 december door twee duikers van Suriname Diving en twee Nederlandse duikers boven water gehaald. De afdeling Maritiem van de politie kreeg de melding vanuit de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS). Het bedrijf MNO-Vervat heeft de duikers ingehuurd. De resten bevonden zich in een één van de ruimten van het vrachtschip dat vijf meter diep onder water was gezonken. De politie begaf zich op maandag 14 december met een uitvaartverzorgingsbedrijf naar de plek. De resten zijn overgebracht naar Paramaribo.
Op donderdag 15 oktober kapseisde de sleepboot waarin Vivian zat. Het slachtoffer bevond zich met twee andere medewerkers in de sleepboot die hulp bood aan een vrachtschip dat vast zat in de vaargeul voor de monding van de Surinamerivier.Tijdens het voorttrekken van het vrachtschip, kwam de boot van het Nederlandse vaartuigen bedrijf door de golfslag in gevaar. Ten gevolge hiervan kapseisde en zonk het vaartuig. De kapitein verdween hierbij in de diepte. Het gelukte de twee andere opvarenden zichzelf in veiligheid te brengen. De MAS huurde op de dag van het gebeurde duikers van Suriname Diving in om te zoeken naar de vermiste zonder het gewenste resultaat.
Het bedrijf MNO-vervat waar Vivian reeds acht jaar als schipper werkzaam was, bleef de zoekactie voortzetten. Door de ingehuurde duikers werden gisteren de resten boven water gehaald. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!