Jhauw: “Corruptie gaat nog steeds door”

frontRamsoender Jhauw, voorzitter van de politieke partij Ping tevens directeur van Surishopping, deed gisteren tijdens een persconferentie nieuwe corruptiegevallen uit de doeken. Jhauw begon zijn persconferentie met een terugblik naar het eerste corruptiegeval bij de gunning van de brandweer waar al de commotie mee begon. Hij haalde dit aan omdat de stukken intussen binnen zijn. Er werd beweerd dat er goederen van betere kwaliteiten geleverd zouden worden. Uiteindelijk zijn het volgens Jhauw dezelfde goederen die hij zou leveren, en dat ook nog miljoenen SRD’s duurder dan waarvoor hij had ingeschreven.
Alle beschuldigingen aan het adres van Jhauw en desavouering vanwege de overheid hebben ertoe geleid dat Jhauw uiteindelijk zowel nationaal als internationaal gezichtsverlies heeft geleden. De schadelijke berichten in de media hebben ertoe geleid dat concurrenten misbruik hebben gemaakt en berichten doorstuurden naar het buitenland, met als gevolg verlies van de belangrijkste agentschappen. Als bewijs toonde Jhauw een brief van het bedrijf Haix in Nederland, die met NV Flex wilde samenwerken, gericht aan de leverancier van Surishopping in Duitsland, waarin werd verzocht om de samenwerking met Surishopping niet voort te zetten. In dit kader krijgt Surishopping ook geen ondersteuning meer van de banken. Surishopping verkeert momenteel in grote financiële problemen. Vijf filialen zijn al gesloten en volgens Jhauw volgen er binnenkort nog 2. “De overheid heeft ons geboycot. Surishopping komt voor geen enkele gunning in aanmerking”, zegt Jhauw.
Op 12 maart 2015 is er bij de brandweer weer een aanbesteding gehouden. Surishopping kwam weer niet in aanmerking. Jhauw pikte dit niet en vroeg een gesprek aan met de brandweercommandant. De opponent van Surishopping was volgens Jhauw een bedrijf dat bij de Kamer van Kophandel pas in juni 2014 is ingeschreven. Dit, terwijl bij dit soort aanbestedingen er gevraagd wordt dat die bedrijven meedoen, die voldoende ervaring hebben. Dat bedrijf kreeg de gunning voor een veel hoger bedrag voor hetzelfde product. De commandant wist volgens Jhauw hem te vertellen dat de gunning niet in de tijd van de nieuwe brandweercommandant is verstrekt. Op de vraag waarom er voor een hoger bedrag is gekozen, werd er volgens Jhauw geen antwoord gegeven. Jhauw probeerde ook de minister van Financiën te spreken, maar kon hem nooit te spreken krijgen. Uiteindelijk koos Jhauw om de pers erbij te roepen. “Degenen die geloven dat deze regering corruptiebestrijding serieus meent, hebben het glad mis. De corruptie gaat nog steeds door. Terwijl bussen niet betaald worden, worden zulke grote bedragen onverantwoord gewoon vrij uitgegeven. Het is geen hobby van mij om persconferenties te houden, maar het schijnt dat men koppig is. Ik daag de regering uit. Als u menens bent met het bestrijden van corruptie, dan heeft u geen andere keus dan deze aanbesteding te stuiten en te doen wat u moet doen”, aldus Jhauw.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!