‘De Coup’ wil volksvertegenwoordigers ter verantwoording roepen

“We zijn er vanwege de invloed die de politiek altijd gehad heeft in Suriname. De bedoeling is om hierin een ommekeer te brengen, met dien verstaande dat wij zoveel als mogelijk politieke invloeden zullen proberen te elimineren”, dit zegt Andro Loods, trekker van de groep ‘Democratische Comité Uitbanning Politiek’ (De Coup). Behalve de beweging van Loods is er ook nog een groep ‘We zijn Moe’, die ook al geruime tijd aan de weg timmert voor verandering middels haar protesten. Loods zegt dat hij er ook vaker bij is geweest. ‘Hun bedoelingen zijn wel goed, maar hun aanpak is verkeerd’, zegt Loods.
De beweging zal zich volgens Loods niet richten op uitvoerende organen, maar op de volksvertegenwoordigers. Deze beweging heeft als doel, het zoveel als mogelijk uit de politieke sfeer halen van zaken die verkeerd gaan in Suriname en waar de politiek de hand in heeft. Dit doel denkt men te bereiken door van de vertegenwoordigers in het parlement te eisen dat zij de wil en de opdrachten van het Surinaamse volk uitvoeren, in plaats van de opdrachten van hun politieke bazen. Er zal op 16 december een brief overhandigd worden aan de voorzitter van het parlement. ‘In deze brief zullen we vragen aan de voorzitter om door haar ontvangen te worden voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek zal ook aangegeven worden wat van haar verwacht wordt.’
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!