Zowel Sozavo als OW begroot voor woningbouw

Op de begrotingen over het dienstjaar 2016 is het assembleelid Djoties Jaggernath opgevallen dat zowel het ministerie van Sociale Zaken en Volhuisvesting als het ministerie van Openbare Werken een post voor woningbouwprogramma’s heeft begroot. Jagernath maakte maandag in het parlement bekend dat er sprake is van wildgroei binnen de overheid, wat dringend ordening vereist. “De bijzondere taken zijn per ministerie vastgelegd. Overlappingen of oneigenlijke taken opbrengen, getuigt van powerplay tussen staatsorganen. Sozavo heeft opgebracht code 2602 Woningbouwprogramma voor een bedrag SRD 10.100.000. OW heeft opgebracht code 134 Volkswoningbouw. Conform het Besluit Taakomschrijving Departementen heeft slechts het ministerie van Openbare Werken als bijzondere taak ‘de bouw van volkswoningen’, stelde de parlementariër. De VHP’er wil weten waarom minister Joan Dogojo van Sozavo dit punt op haar begroting heeft opgenomen. Naast de vele uitgavenposten die niet thuishoren bij veel ministeries, omdat het hen niet regardeert, blijken de cijfers volgens hem ook niet te kloppen.
FR

error: Kopiëren mag niet!