Back-to-back titels voor Quartier en Ramcharan

Rafael Quartier en Ashwien Mansabdar, de kampioen en semikampioen van de klasse -86kg (foto: Regilio Derby)
Rafael Quartier en Ashwien Mansabdar, de kampioen en semikampioen van de klasse -86kg (foto: Regilio Derby)

Sharwien Jhinno van Hind-Keserie probeert een techniek met de benen van Arun Bihariesingh in de klasse -97kg (foto: Regilio Derby)
Sharwien Jhinno van Hind-Keserie probeert een techniek met de benen van Arun Bihariesingh in de klasse -97kg (foto: Regilio Derby)

Micha Willems van Tatami probeert Akshay Mohan van Jai Hind omver te werpen (foto: Regilio Derby)
Micha Willems van Tatami probeert Akshay Mohan van Jai Hind omver te werpen (foto: Regilio Derby)
De Surinaamse Worstelfederatie (SWF) organiseerde afgelopen zondag haar zeer succesvolle nationale kampioenschappen (NK) 2015. In een druk bezocht Sportcomplex Kwatta mocht het publiek kennismaken met een aantal nieuwe kampioenen, maar ook nieuwe talenten. De NK werd gehouden in de jeugd- en seniorenklasse. Opvallende prestaties waren er voor Rafael Quartier en Widesh Ramcharan, die hun titels in respectievelijk de -86kg en -74kg klasse prolongeerden. De 22-jarige Quartier is qua kracht en uitstraling een topper aan het worden. Hij won zijn halve finale partij tegen Mones Asray van Hind-Keserie en versloeg vervolgens in de finale Ashwien Mansabdar. Ramcharan, die een klasse hoger uitkwam, heeft in de halve finale makkelijk met touche gewonnen van nieuwkomer Karan Dinanath van Tatami. In de finale ontmoette hij net als 2014 de sterke Yannick Willems van Tatami. Ook deze partij won hij middels touche.
In de -96kg werd Sharwien Jhinno van Hind-Keserie de kampioen. Hij won met veel machtsvertoon van de veel lichtere Arun Bihariesing van WV Commewijne, die ook een gewichtsklasse hoger worstelde. In de halve finale versloeg Jhinno zijn Nickeriaanse districtsgenoot Sharwien Kalidin van Jai Hind. In de zwaarste gewichtsklasse, de -125kg, was de 88kg wegende uitdager Fernando Ghoerahoe de beste. Hij stond tegenover zijn Meerzorg-clubgenoot Brain Smith (114kg) en de eindstand wees na 2 ronden 3-3 gelijk. Aangezien Ghoerahoe als laatste een punt had gescoord, won hij de wedstrijd. In de -65kg klasse is er een nieuwe kampioen. De nieuwkomer Arwiendh Punwasi is hier de kampioen. De pupil van Tatami won in de finale van de geroutineerde Soeradj Kowlesar van Jai Hanoeman middels een touche in de eerste ronde.
Micha Willems jeugdkampioen
In de zwaarste categorie van de jeugdklasse, 16-17 jaar tot en met 78kg; was er een top match-up. De internationals Micha Willems (Tatami) en Akshay Mohan (Jai Hind) stonden tegenover elkaar. In deze ‘oorlog’ bleek Micha Willems de betere te zijn en won met een verrassende technische overwicht van 10-0. Beide worstelaars hebben eerder dit jaar Suriname vertegenwoordigd in Nederland. Willems mag zich de jeugdkampioen van Suriname noemen.
In de jeugdklasse heeft Sahil Satram van Jai Hanoeman zijn titel verdedigd in de klasse 10-12 jaar tot en met 50kg door in de finale Arwin Poeran van Jai Hind te verslaan. Ghanshaam Ramcharan verdedigde zijn titel ook. In de jeugdklassen was Jai Hind uit Nickerie van voorzitter Safiek Gowrie heel goed vertegenwoordigd met meer dan 10 worstelaars
Overzicht van alle kampioenen en semikampioenen 2015:
Jeugd:

10-12 jaar; -50kg: 1. Sahil Satram (Jai Hanoeman) – 2. Arwin Poeran (Jai Hind)
13-15 jaar; -50kg: 1. Jair Ramkisoen (Jai Hind) – 2. Kamlesh Kalidin (Jai Hind)
13-15 jaar; -69kg: 1. Akshay Mahabel (Hind-Keserie) – 2. Stephan Brunings (Comm.)
13-15 jaar; -85kg: 1. Sudhir Bepat (Jai Hind) – 2. Shayer Djoeman (Tatami)
16-17 jaar; -50kg: 1. Biswadjeet Hirasing (Jai Hind) – Nazeem Mohamed (Jai Hind)
16-17 jaar; -63kg: 1. Ghanshaam Ramcharan (Hind-Keserie) – 2. Nawien Bepat (Jai Hind)
16-17 jaar; -78kg: 1. Micha Willems (Tatami) – 2. Akshay Mohan (Jai Hind)
Senioren:
-65kg: 1. Arwiendh Punwasi (Tatami) – 2. Soeradj Kowlesar (Jai Hanoeman)
-74kg: 1. Widesh Ramcharan (Hind-Keserie) – 2. Yannick Willems (Tatami)
-86kg: 1. Rafael Quartier (Commewijne) – 2. Ashwien Mansabdar (Tatami)
-96kg: 1. Sharwien Jhinno (Hind-Keserie) – 2. Arun Bihariesingh (Commewijne)
-125kg: 1 Fernando Ghoerahoe (Meerzorg) – 2. Brain Smith (Meerzorg)

error: Kopiëren mag niet!