Angelica Hilversum slaat track record aan diggelen

Club Neutraal samen met hun vrouwelijke trainer Angelica Hilversum en winnaar Vaultimore (foto: Club Neutraal)
Club Neutraal samen met hun vrouwelijke trainer Angelica Hilversum en winnaar Vaultimore (foto: Club Neutraal)
Angelica Hilversum van Club Neutraal heeft afgelopen zondag tijdens de paardenrace te Rimboe’s Horse Race Track een gigantische track record geslagen als enige vrouwelijke trainer ooit in de hoogste klasse van de rensport in Suriname met haar hengst Vaultimore. Zij won de A-klasse met Vaultimore van de huidige kampioen Viper van Raoul Nanhekhan en Dreamlins Ladybug van Rachel Sowma. Hilversum geeft aan dat haar paard fit uit de race is gekomen en kijkt nu uit naar het volgende evenement tegen Wise Secret. ‘If you want to be the best, you’ve got to beat the best” aldus de Clun Neutraal-trainer Hilversum.
In de B-klasse was er een zware match tussen Skor, Royal Salute en Expreso waarvan Expreso de race van start tot finish als koploper heeft gerend. Uit een gesprek met trainer Danny Gummels geeft hij heel spontaan aan dat hij dit helemaal niet had verwacht. Zijn paard Expreso is 12 jaar oud en komt uit de springbak van Club Neutraal. ‘Hij heeft nooit eerder meegedaan aan een renwedstrijd dus dit was een hele grote verassing voor mij.’
In de C-klasse was er een leuke competitie tussen Xameera, Vodka, Amalia en Jusimoera, die gewonnen werd door Xameera van trainer Akshay Phagoe. In de E-klasse won trainer Gianni van ’t Kruys met zijn ruin heel overtuigend.
Het evenement werd afgesloten door het benoemen van de beste jockey en paard van het jaar 2015 waarbij Donnavon Goede tot beste jockey werd benoemd en Viper van trainer Fauwz Koesni tot beste paard van 2015.

error: Kopiëren mag niet!