Rudolf Elias wordt formeel directeur Staatsolie

Een breed lachende waarnemend directeur Staatsolie Rudolf Elias, die van de president te horen kreeg dat hij benoemd zal worden tot directeur van dit staatsbedrijf
Een breed lachende waarnemend directeur Staatsolie Rudolf Elias, die van de president te horen kreeg dat hij benoemd zal worden tot directeur van dit staatsbedrijf
Mede geïnspireerd door het verzoek van de bond kondigde president Desi Bouterse aan, met toestemming van de raad van commissarissen, Rudolf Elias van waarnemend naar directeur van Staatsolie Maatschappij NV te maken. Loyd Read, voorzitter van de Staatsolie Werknemersorganisatie Suriname, meent dat Staatsolie nu minder kwetsbaar is voor de situatie op de internationale markt. Read zei gisteren tijdens de ceremoniële introductie van premium diesel en gasoline en het 35-jarig bestaan van het bedrijf dat de vakbond zelf heeft bijgedragen aan de arbeidsrust en daarom blij is met dit moment.
‘Dat hebben wij gedaan in partnerschap met de directie. We zien dat niet alle bedrijven in Suriname partnerschap weten te respecteren. Als bedrijf kan je niet geïsoleerd proberen te overleven’, zegt Read. Het management van Rosebel bijvoorbeeld gedraagt zich volgens hem als een zelfstandige natie in onze samenleving. Uiteindelijk krijg je daar problemen mee. Gelukkig heerst er bij Staatsolie een andere cultuur. Read heeft zijn lof geuit voor het leiderschap van de directie van Staatsolie. ‘Elk bedrijf valt en staat met goed leiderschap. Elias heeft in de vakbond een partner gevonden. Vandaar dat wij dringend een beroep doen om de waarnemende status te maken tot een permanente’, eindigde Read. Directeur Rudolf Elias was ingenomen door de ondersteuning van de vakbond.
De president gaf aan vanwege de vele werkzaamheden te zijn vergeten dat Elias nog belast was met de waarneming. Bouterse noemde het een dag om trots te zijn. Hij ging dus direct over tot het cadeau dat hij voor de jarige had meegenomen en benoemde Elias tot directeur van het bedrijf.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!