Meer dan 1.000 gevallen van seksueel misbruik gerapporteerd

In Suriname zijn recent 1.072 gevallen van seksueel misbruik van kinderen gerapporteerd. 457 van de gerapporteerde gevallen betroffen jongens en 615 gevallen betroffen meisjes. In het gebied Apoera alleen zijn er 93 gevallen genoteerd. Een opvallend aantal gevallen van seksueel misbruik tegen kinderen is volgens de slachtoffers hier verricht door een andere minderjarige. Tussen de 30% en 80% van de meisjes die slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik, praten niet over hun ervaring totdat zij volwassen zijn. Nog steeds worden meer meisjes (20%) dan jongens (5%-10%) seksueel misbruikt. 1 op de 10 van deze kinderen wordt gedwongen tot seksuele handelingen. Verder blijkt dat 1 op de 25 meisjes online benaderd worden met seksuele voorstellen. In 80 % tot 90 % van de gevallen is de pleger van seksueel geweld tegen een kind een bekende, waarvan in 30% van de gevallen zelfs een familielid. In 10% van de gevallen gaat het om een vreemde.

error: Kopiëren mag niet!