Inzamelingsactie Gi Wan Anu gaat van start

GiWanDe Su Aid Gi Wan Anu-campagne gaat vandaag officieel van start. Deze campagne zal gehouden worden van 10 – 21 december. Su Aid is sinds vorige week officieel een stichting. Het is een initiatief van drie vrienden: Asgar Koster, Giwani Zeggen en Sidney Grunberg en is een 100% non-profitorganisatie. De campagne was in eerste instantie bedoeld om de kerstpottenactie van het Leger des Heils te steunen. Vorig jaar had men gemikt op een bedrag van SRD 250.000. Alleen al de ‘Gi Wan Anu’-pot bij Radio 10 had meer dan SRD 276.000 opgebracht en uiteindelijk heeft het project vorig jaar bijna SRD 400.000 opgebracht.
Dit jaar is er een target gezet van SRD 500.000. Er is bewust gekozen voor dit bedrag, omdat dit jaar gemeend is om 5 kindertehuizen hiermee te faciliteren. Er is gekozen voor tehuizen, die zich inzetten voor kinderen met een beperking. Aan elk tehuis is er een project verbonden. De 5 tehuizen zijn Huize Bethaljada, Blindencentrum, Meester Hubert Stichting, Stigesu en Zuster Dankers Centrum in Nickerie. Sidney Grunberg geeft aan dat net als vorig jaar, de start vandaag bij Radio 10 zal plaatsvinden en de gemeenschap aangemoedigd zal worden mee te doen aan de ophaalactie. Verder zullen de mensen ook via de televisiezenders opgeroepen worden hun bijdrage te leveren en zullen de initiatiefnemers live te zien zijn op STVS en ATV.
Doordat er projecten aan verbonden zijn, wil de organisatie de gemeenschap een extra push geven een donatie te doen. Zo zullen de mensen die vanaf SRD 50 en hoger doneren een lot krijgen. Op de laatste dag (21december) zal de organisatie een auto verloten, een Toyota Raum, die zij van Pan American Motors gedoneerd heeft gekregen. Dat is om de mensen extra stimulans te geven om te doneren. Su Aid roept een ieder op om op welke manier dan ook, al is het met SRD 1, een bijdrage te leveren aan dit goed doel.
Zowel Giwani Zeggen als Sidney Grunberg heeft verduidelijkt dat er op toegezien zal worden dat alles ordelijk verloopt. De administratie ten aanzien van de donaties en de telling zullen goed bijgehouden worden. Ook zal de organisatie een overeenkomst sluiten met de tehuizen ten aanzien van alles dat gedaan moet worden. Het ligt in de bedoelingen dat de projecten in januari starten en er zullen gesprekken gevoerd worden met de leiding van de tehuizen, begrotingen zullen opnieuw bekeken worden en er zullen goede afspraken worden gemaakt.

error: Kopiëren mag niet!