Murwien Leeflang: ‘We moeten de minister ruimte geven om haar zaken te doen’

De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft de Ashiana Werknemers Organisatie (ASWO) formeel nog niet op de hoogte gesteld van de stand van zaken binnen het instituut. Er zijn bestuursleden van de bond, die ook in Ashiana werkzaam zijn, en op de hoogte zijn van de zaak, maar dat is volgens bondsvoorzitter Murwien Leeflang geen kennisname zoals het hoort. ‘Binnen het bestuur van de bond is er een gedragscode. Ik moet de voorzitter van C-47 nog informeren. Zolang ik dat nog niet gedaan heb en de officiële handelingen van de minister nog niet gedaan zijn, kan ik niets zeggen’, zegt Leeflang.
Ashiana telt tussen de 250-275 medewerkers. 200 van hen zijn aangesloten bij de ASWO. Zeker 76 bewoners en medewerkers van Huize Ashiana hebben middels een schrijven op 7 december, de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting verzocht naar wederindiensttreding van Judith Valpoort-Vrede als directeur van het tehuis. Leeflang is elke dag in contact met de medewerkers van het tehuis. Er is volgens hem een groep mensen die inderdaad ontevreden zou zijn over het vertrek van de directeur. Een andere groep vindt dat zaken die spelen aangepakt moeten worden. De meningen zijn volgens hem dus verdeeld. Hij waagt het daarom niet om formeel iets te uiten. ‘Wij moeten kijken wat goed is voor het tehuis. We moeten de minister de ruimte geven om haar zaken te doen, omdat ze binnen de regering zaken wederom moet bespreken. Ze moet dus de gelegenheid krijgen om de gewenste rust binnen Ashiana te doen wederkeren. Omdat zij de vakbond niet geïnformeerd heeft, hoor je allerlei speculaties’, aldus Leeflang.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!