Fernando Ghoerahoe gaat voor kampioenschap in zwaarste gewichtsklasse

1 Fernando Ghoerahoe 1
1 Fernando Ghoerahoe 2De Surinaamse Worstelfederatie (SWF) organiseert op zondag 13 december 2015 haar nationale kampioenschappen (NK) in het Sportcomplex Kwatta. Een van de worstelaars die wil uitblinken tijdens dit NK is Fernando Ghoerahoe. De atleet van de worstelvereniging Meerzorg gaat de uitdaging aan om een gewichtsklasse hoger uit te komen. ‘Ik wil kampioen worden van de zwaarste klasse’, zegt Ghoerahoe. Normaliter kwam hij uit in de klasse tot 86kg, nu gaat hij worstelen in de klasse tot 96kg. ‘Ik vind het niveau hier veel beter. Ik ga ervoor om de titel te pakken’, zegt hij.
Ghoerahoe is geen onbekende bij de nationale kampioenschappen. Dit wordt zijn vierde NK. ‘Ik heb twee keer de titel gepakt, een keer semikampioen geworden en in 2014 geen prijs gepakt. Dat was allemaal in de -86kg klasse. Nu ga ik een klasse hoger om kampioen te worden. Ik heb hard getraind dit jaar. Vanaf februari, toen de Nederlandse trainer Hans Berkenbosch hier was, heb ik non-stop getraind. Ook toen ik in september in Nederland verloor tijdens het internationaal toernooi. Ik heb de moed nooit opgegeven en ik heb nimmer mijn hoofd laten hangen. Ik heb gewoon doorgetraind’, zegt Ghoerahoe. Hij won in maart tijdens het internationaal toernooi in Suriname van zijn Duitse tegenstander middels touche.
De weging en medische keuring van de NK 2015 vinden eerder plaats. In Nickerie zal dit op vrijdag 11 december plaatsvinden in het Sportcentrum van Jai Hind vanaf 18.30 uur. Voor Paramaribo en omgeving is dat op zaterdag 12 december om 18.00 uur in het SOC-gebouw. De kaarten voor het NK kosten SRD 15. Voor vrouwen en kinderen geldt de regel dat twee personen op een kaart naar binnen mogen. De wedstrijden vangen aan om 11.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!