Advocaat Kanhai: “Ik zal niet ophouden mijn stickie te roken”

zA“Ook al is het bij wet verboden om drugs te gebruiken, dat weerhoudt de gebruiker niet om van de ‘kick’ van het verderfelijk spul te genieten. Ik zelf geniet van het roken van een stickie. Ik zal in geen enkel geval ophouden mijn stickie te roken.” Deze opmerking maakte advocaat Irwin Kanhai tijdens zijn pleidooi in de drugszaak van de minderjarige scholier Roche K. De minderjarige verdachte zou eerder dit jaar naar Nederland zijn geweest en daar verslaafd zijn geraakt aan ‘spacecake’. Spacecake is de benaming voor een cake-achtig baksel waarin (soft)drugs zijn verwerkt. Meestal betreft het marihuana. Bij terugkeer naar Suriname besloot Roche zijn verslaving maar voort te zetten. Dit is toen hij besloot om een bedrag van Euro 100 te besteden aan de aanschaf van marihuana. Voordat hij van het spul kon genieten, werd hij aangehouden. Het Openbaar Ministerie vorderde gisteren een celstraf van 8 weken, waarvan 6 voorwaardelijk, met een geldboete van SRD 1.000 subsidiair 2 weken hechtenis. Kanhai is het in ieder geval totaal oneens met de gevorderde geldboete. Volgens hem is de verdachte een schoolgaande, die niet in staat is het bedrag op te hoesten. Bovendien leert de steeds globaliserende wereld ons volgens hem dat marihuana in verschillende vormen voorkomt. Een gedraging die volgens hem niet af te leren is omdat mensen vaak niet bereid zijn van hun verslaving af te komen, simpelweg omdat zij door willen genieten. De wetgever kan volgens hem dit genot niet wegnemen. Op 24 februari komt een uitspraak in deze zaak.
FR

error: Kopiëren mag niet!