Politie neemt aangifte Dagblad Suriname niet serieus

Het ochtendblad Dagblad Suriname is op maandag 30 november 2015 bedreigd. Via zijn aar hotline Whatsapp-nummer kreeg de krant de bedreiging binnen. Het dreigement hield in dat Dagblad Suriname opgeblazen zal worden. ‘Wacht maar, jullie gaan massaal vluchten. Nog even.’ Samen met de dreigementen kwam er ook een foto van de voorpagina van Dagblad Suriname van zaterdag 28 november 2015. Op deze pagina onder de kop ‘Protesten nemen toe’ staat een protestbord tegen de regering Bouterse-Adhin. De bedreiging ging ook op de racistische toer. ‘Gelul met jullie koelies. Mpp.’
De leiding van Dagblad Suriname neemt deze bedreiging heel serieus en heeft intussen aangifte gedaan bij de politie. Echter blijkt dat de politie de aangifte niet series heeft opgenomen. In eerste instantie werd de krant voorgehouden dat de zaak doorverwezen is naar de afdeling Kapitale Delicten. Toen de krant contact maakte van de afdeling Kapitale Delicten bleek dat het onderzoek door de politie van Nieuwe Haven zal worden verricht. De aangifte is teruggestuurd naar de afdeling Aangifte. Tot nu toe zijn er geen vorderingen, ondanks het feit dat het telefoonnummer van de persoon die de bedreiging heeft gestuurd, in het bericht staat.

error: Kopiëren mag niet!