Tienerzwangerschappen houden jongedames achter in ontwikkeling

1tienerHet ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft in samenwerking met het UNFPA een workshop gehouden in het Lalla Rookhgebouw. Deze heeft als doel de stakeholders te identificeren ter begeleiding van tienermoeders en preventie van tienerzwangerschappen. UNFPA en Caricom hebben samengewerkt om een framework in elkaar te zetten aangaande tienerzwangerschap te minimaliseren. Maar dat is slechts één van de zaken waarmee UNFPA belast is. Deze organisatie is met verschillende acties bezig, onder andere met gendergelijkheid en preventie van moeder- en kindsterfte. Dit vereist dat de organisatie samenwerkt met verschillende organisaties, zoals gouvernementele en niet gouvernementele organisaties en verschillende ministeries, waaronder Volksgezondheid, Onderwijs en Sport- en Jeugdzaken. De organisatie is van mening dat tienerzwangerschap jongedames achterhoudt in hun ontwikkeling. Tienerzwangerschap is een wereldwijd probleem, dat steeds in percentages groeit. De framework moet in kaart brengen het aantal tienerzwangerschappen, obstakels, stakeholders belast met preventie en de aanpak. In dit kader zijn er 17 doelen geïdentificeerd en 169 targets gezet. De doelen zijn gecategoriseerd in 6 belangrijke elementen en dat zijn waardigheid, welvaart, rechtvaardigheid, partnerschap, de planeet en de mensen. Deze dialoog is dus van groot belang om de kloof te kunnen identificeren.
Safe Motherhood Action Plan
Directeur Jeugdzaken, Rachel Pinas, geeft aan dat tienerzwangerschap een complex vraagstuk, dat een integrale aanpak vereist. Er zijn verschillende dimensies die hier aan te pas komen. Aan het eind van deze workshop ligt het in de bedoeling dat er concrete factoren zijn opgezet, waarna elk actor over kan gaan een bijdrage te leveren aan de aanpak van dit probleem. Het ministerie van Sport en Jeugdzaken is al bezig met begeleiding van tienermoeders middels het Scholieren Moedersproject. Dit project stelt de tienermoeders in de gelegenheid om tenminste een voj-diploma te behalen. De nadruk wordt gelegd op sociale vaardigheden, die middels individuele en collectieve begeleidingsactiviteiten worden bijgebracht. De directeur van Volksgezondheid, Maureen Wijngaarde, zegt dat het ministerie bezig is met het Safe Motherhood Action Plan, waarbij gekeken zal worden naar het levenscyclus, een gezonde zwangerschap, veilig bevallen en eliminatie van moeder op kind overdracht.

error: Kopiëren mag niet!