Rechter maakt zich zorgen om toenemende bewapening jeugdigen

Kantonrechter Dinesh Sewrattan uitte dinsdag duidelijk zijn bezorgdheid over de steeds toenemende gevallen, waarbij jeugdigen met wapens over straat lopen en anderen door hun agressief gedrag verwondingen toebrengen. Volgens de magistraat was dit in zijn jeugdjaren niet zo. De directe aanleiding van zijn reactie was de strafzaak, waarbij de 18-jarige Georgio Sandvliet voor 10 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk is veroordeeld voor zware mishandeling. “Als je iemand met een houwer op zijn hoofd kapt, dan ie wang kierie eng”. Het scheelde volgens Sewrattan weinig of de verdachte zou een veel hogere straf voor doodslag kunnen krijgen. “Je mag van geluk spreken dat het slachtoffer niet is doodgegaan. Men schijnt gewoon niet te begrijpen hoe waardevol het leven is”, aldus de rechter. De kappartij ontstond, nadat verdachte en slachtoffer een woordenwisseling met elkaar kregen. Doordat Sandvliet zijn agressie niet kon beheersen, greep hij naar zijn houwer en kapte op het hoofd van het slachtoffer. Volgens Raadsman Hedley Derby had de 18-jarige nimmer de bedoeling om te doden. Hij vroeg de rechter rekening te houden met de jeugdige leeftijd van de verdachte en het feit dat hij ook kostwinner is van zijn gezin. Sewrattan vonniste conform de eis van het OM.
FR

error: Kopiëren mag niet!