Ministeries krijgen geen budget voor feestelijkheden rond jaarafsluiting

Ministeries krijgen geen budget voor feestelijkheden rond jaarafsluiting.2
Ministeries krijgen geen budget voor feestelijkheden rond jaarafsluiting.1Alle ambtenaren krijgen ter gelegenheid van de viering van Kerst een bedrag van SRD100 belastingvrij op hun salaris. Ministeries krijgen voor 2015 geen budget voor feestelijkheden rond jaarafsluiting.
De essentie van het verhaal is dat als men elk dag zegt dat het niet goed gaat in het land, en men elke dag zegt dat men de buikriemen strak moet houden, de overheid ook een goed voorbeeld moet geven.
In de oude missive van 2011 werd opgenomen dat het personeel een pakket ter waarde van SRD150 zou krijgen, een minister vanwege relatiegeschenken SRD30.000, de vicepresident SRD50.000 en de president SRD 100.000 kregen.
Met betrekking tot feestelijkheden rond jaarafsluiting tot en met 1000 personeelsleden kreeg elke ministerie maximaal SRD30.000. Per 500 personeelsleden boven het aantal van 1000 werd een bedrag van SRD 15000 bijberekend tot een maximaal budgetbedrag van SRD100.000.
De missive van 2011 had ook regelingen met betrekking tot huldigingen van jubilarissen en gepensioneerden. De recente missive heeft daar geen expliciete woorden aan gewijd. Gezien de missive voorschrijft dat er geen budget ter beschikking zal worden gesteld voor feestelijkheden, en de huldigingen onderdeel van de feestelijkheden zijn, kan de conclusie worden getrokken dat dat gedeelte ook niet door zal gaan.
Dit is volgens Volksvertegenwoordiger Dew Sharman nuchter kijken op de zaak. Met dit besluit zal men minder geld besteden. Dat is volgens Sharman iets dat niet dit keer alleen moet gelden. “Als je geen geld hebt, moet je kunnen bezuinigen. De overheid doet het nu noodgedwongen, terwijl het een cultuur moet worden. Dit is de logica De politieke top zal een voorbeeld moeten geven. Ik ben deel van een zinkend schip. Ik zal dus ook mijn bijdrage moeten leveren in plaats van feestvieren”, zegt Sharman. Volgens Sharman moet de overheid ook ophouden met haar zogenaamde populistische maatregelen die de belasting betaler onnodig in de kosten jaagt. Naar zijn mening moet er een mentaliteitsombuiging plaatsvinden.
“Sommige mensen krijgen SRD 50, of 100, terwijl ze het geld in de productie moeten stoppen om ons verdiencapaciteit te verhogen. Dit zodat wij meer aan het land hebben, dan alleen in de consumptieve sfeer uit te geven. Alleen uitgeven in de consumptieve sfeer ne tja moesje ga Parijs. Deze populistische maatregelen zijn bedoeld om vooral mensen zoet te houden”, aldus Sharman.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!