“Mijn dochter werd dagelijks als een beest behandeld!”

“Mijn dochter werd dagelijks als een beest behandeld!”, zei een getuigende moeder dinsdag op de strafzitting gisteren. Volgens de getuige werd haar dochter S.B. dagelijks als een dier door haar echtgenoot geslagen. Praten zou volgens de getuigende moeder niet geholpen hebben om de verdachte Jerryl Blackman zijn slecht gedrag af te leren. Kantonrechter Dinesh Sewrattan veroordeelde Blackman tot een celstraf van zestien maanden. In deze zaak gaf het slachtoffer S.B. te kennen dat zij tot zeker drie keer in de week zware slagen van haar man moest incasseren. Het zou volgens haar merendeels om misverstanden, irritaties en jaloezie bij de verdachte gaan. Op 16 augustus werd het haar echter teveel toen zij in een telefoongesprek was met haar zusje. Naar aanleiding van dit telefoongesprek begon Blackman haar ineens vuistslagen en slagen met een stuk hout toe te brengen.
Volgens S.B. escaleerden zaken dusdanig dat de man een ricecooker greep en deze op haar hoofd verpletterde. Het slachtoffer vertelde het geval aan haar moeder, die een dag later een bezoek aan haar bracht. Toen S.B. aangaf de verdachte voor goed te laten, zou deze haar bedreigd hebben de woning in brand te zullen steken en haar met een mes te zullen vermoorden. “Hij greep de jerrycan, inhoudende gasoline, en goot deze in de woonkamer. Daarna rende hij het erf op en greep mij aan mijn nek”, stelde het slachtoffer. Volgens de moeder houdt de schoonzoon maar niet op. Wanneer haar dochter bij haar kwam wonen, zou de verdachte zelfs de woningdeur hebben opengetrapt, haar dochter aan het haar hebben gegrepen en naar de auto hebben gesleept. Daarna nam hij haar onder bedreiging mee naar haar woning. Volgens de rechter gaat het om een heel ernstige zaak, omdat de vrouw geen eigendom was van de verdachte. Dat maakte hij Blackman ook duidelijk. Hij gelastte naast de celstraf ook begeleiding door de Forensische Maatschappelijke Zorg (FMZ) en het Bureau Alcohol en Drugs (BAD).
FR

error: Kopiëren mag niet!